Voerwei

Productomschrijving

Voerwei is een zuivelproduct dat vrijkomt bij de verwerking van kaaswei tot allerlei weiderivaten. Voerwei is door de melkzouten rijk is aan de elementen natrium, kalium en chloor. Als zodanig moet er in een aanvullend voer rekening worden gehouden met deze gehalten. Afhankelijk van het productieproces kan het NPN-gehalte van het eiwit relatief hoog zijn.

Conservering

Voerwei wordt geconserveerd met een mengsel van organische zuren. Bovendien ondergaat het product een melkzuurfermentatie. Hierdoor zal de pH een waarde hebben van circa 4,1.

Opmerkingen

- Enkele keren per dag zeer kortstondig roeren is voldoende om het product homogeen te houden. Veel roeren veroorzaakt uitbotering van vetdeeltjes (karnen).
- Geschikt voor nippelvoedering.

Samenvatting

  • Status: Vloeibaar
  • Homogeniteit: Zakt enigszins uit, regelmatig roeren
  • Verwerkbaarheid: Goed
  • pH: 4,0
  • Houdbaarheid: ca. 2 weken
  • Opslag: Zuurbestendige silo of bunker
  • Belangrijkste gebruik: Varkens

© Circular Feed association